Изпрати запитване

Актуално

14.05.2024

До дни започва подписването на договорите за агротехника по НПВУ

агротехника по НПВУ одобрени проекти
Започва подписване на договорите за агротехника в одобрените проекти за инвестиции по НПВУ.

Това съобщи по време на откриването на специализираното селскостопанско изложение БАТА Агро 2024, служебният министър на земеделието и храните Георги Тахов

В рамките само на този прием са внесени над 4000 инвестиционни проекта. Интересът към 2-те инвестиционни мерки е много голям, тъй като акцентът при това подпомагане по НПВУ е върху иновациите и дейностите, свързани с опазването на околната среда. Голяма част от новата техника, която беше представена по време на откриването на изложението в Стара Загора е свързана именно с дейности по екологизация и иновации.

На изложението БАТА Агро 2024, което бе открито традиционно в Стара Загора, земеделският министър изтъкна, че благодарение на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в страната са закупени изключително много машини от висок клас, които са в помощ на земеделците. Само по инвестиционните мерки от ПРСР досега са одобрени 3400 договора, като общата стойност на инвестициите по тази програма надхвърля 3,250 млрд. лева. 

За предстоящи проекти по програмите за финансиране, можете да се обръщате към консултантите на Сибола, с над 25 години опит в разработването на успешни инвестиционни проекти:
-
  • 0897 97 14 91
  • info@cibolabg.com


Запитване към Сибола

Изпрати