Изпрати запитване

Актуално

14.05.2024

През Юни стартира прием на проекти по мярка 4.1 и мярка 4.2 от ПРСР

прием на проекти по мярка 4.1 и мярка 4.2

През юни 2024 стартира прием на проекти по мярка 4.1 и мярка 4.2 от ПРСР


Инвестициите са за „Инвестиции в земеделски стопанства“ ( мярка 4.1) и „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ (мярка 4.2) от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Информацията потвърди лично служебния министър на земеделието и храните д-р Георги Тахов, в рамките на откриването на изложението БАТА Агро 2024 в Стара Загора.

Министър Тахов отбеляза също, че основен лост за отрасъла в новия програмен период 2023-2027 г.  е Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони, по който продължава работата за неговото прилагане.  По думите му целта е чрез интервенциите от него да се подкрепи устойчивото развитие на земеделието, да се допринесе за подобряването на селскостопанските доходи и да се спомогне за овладяване на пазарните рискове на фермите, с цел  по-висока ефективност.

Той съобщи още, че до края на месец май очакваме да получим одобрение на Първо изменение на Стратегическия план за земеделието в България, след което ще бъдат разработени насоките, определящи условията за кандидатстване и за изпълнение по отделните интервенции, за които ще отворим приеми през настоящата година.

За проекти по предстоящите програми за финансиране, можете да се обръщате към консултантите на Сибола, с над 25 години опит в разработването на успешни инвестиционни проекти:
-

  • 0897 97 14 91

  • info@cibolabg.comЗапитване към Сибола

Изпрати