Повишаване на енергийна ефективност в големи предприятия и МСП

​Повишаване на енергийна ефективност в хотел Премиер Лъкшъри, Банско

Енергийна ефективност за хотели

Енергийна ефективност в хотел Премиер Лъкшари, Банско


Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, Банско, реализира европроект по Оперативна програма Развитие на конкурентоспособността на българската икономика по процедура енергийна ефективност и зелена икономика в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП).

Направените инвестиции повишиха енергийната ефективност на хотела, като се постигнаха икономии от разходи за експлоатация и поддръжка. Целогодишната експлоатация на хотела с обширна спа-зона, вътрешен и външен басейн със съответно отопление и охлаждане са не само оптимизирани, но и надеждно гарантирани!
Намалени бяха разходите за отопление и осветление в хотела. Въведена бе цялостна система за наблюдение и оптимизация на енергийните разходи.
Постигнати бяха всички цели за икономия и намаляване на себестойността на нощувките, като разходите за реализирането на проекта се откупиха за по-малко от четири години.
Ниските енергийни разходи на хотела позволяват повече инвестиции за обновление на базата и поддържане на най-високо нива на качество на туристическата услуга.

Премиер традиционно е сред най-високо оценените от гостите си, хотели в Банско!


Тагове: Енергийна ефективност хотели | Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт - европейски проект | европроект в Банско | енергийна ефективност осветление |

Печат Печат