Изпрати запитване

Актуално

10.06.2024

Семейни фирми и творчески предприятия могат да получат субсидия от 117.5 млн.лв. по ПКИП

Семейни фирми, програма за малък бизнес
Eвропейска програма за финансиране на семейни фирми и малък бизнес

Семейни фирми, предприятия от творческите индустрии и занаятите имат възможност да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ в размер на 117,5 млн. лв. по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” (ПКИП). Тази инициатива цели да подпомогне подобряването на производствения капацитет на микро и малки предприятия.

Средствата по програмата могат да бъдат използвани за придобиване на нови машини, съоръжения, оборудване, инструменти, както и специализиран софтуер. Освен това, предприятията имат възможност да насърчат пазарното си представяне чрез създаване на онлайн магазин за своите продукти или услуги. Програмата включва и подкрепа за внедряване на ИКТ системи/модули за подобряване на управленските, производствените и логистичните процеси във фирмите.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проектите е 15 000 лв., а максималният – 150 000 лв. Съфинансирането по линия на ПКИП е до 75% за семейните предприятия и тези от творческите индустрии, а за фирмите от сектора на занаятите – до 85%.

Тази инициатива предоставя значителна подкрепа на малките предприятия в България, като им дава възможност да подобрят своите производствени възможности и да се утвърдят на пазара.

Може да получите експертно проектно консултиране от екипа на Сибола, с над 25 години опит в разработването на над 1000 успешни европейски проекти, много от които за устойчиви фамилни бизнеси, като изпратите запитване или се обадите още сега:
 
 
0897 97 14 91
info@cibolabg.com


Запитване към Сибола

Изпрати